Elk jaar kiest Lionsclub Bronckhorst een aantal goede doelen om te ondersteunen.
Dit jaar (2021 / 2022) zijn dat:

Internationaal: Stichting Ben Heart Foundation

De missie van Ben Heart is om de wereld een stukje beter te maken voor de armlastige en hulpbehoevende bevolking van Indonesië. Deze Nederlandse stichting ondersteunt kleinschalige projecten op Bali (Indonesië). De mensen van Ben Heart realiseren onder andere huisvesting, renoveren huizen, leveren basisvoorzieningen en regelen medische zorg maar ook scholing voor kinderen. Muziek verbindt en zorgt voor blijdschap. Dankzij muzikale optredens bereikt Ben Heart kinderen en volwassenen rechtstreeks.
Ben Heart
Zie ook: https://www.benheart.nl

Regionaal / gemeentelijk: Stichting Radio Ideaal

De lokale radiozender bestaat dit jaar dertig jaar. Toen de piratenzenders destijds sloten, wilden de mensen échte radio en zei een aantal mensen: ‘we gaan lokale radio beginnen’. Dat was Radio Ideaal. Ongeveer zeventig vrijwilligers zijn elke week aan het werk. Nu we ook in Lochem uitzenden zijn dat er al meer. We zenden niet alleen meer uit voor de gemeente Bronckhorst, en spreken nu ook van de omroep van de Achterhoek.

Zie ook: https://www.rtvideaal.nl

Lokaal: Stichting Present Bronckhorst

Volgens Present wordt de kwaliteit van een samenleving bepaald door het omzien naar de zwakken. En de kwaliteit van het leven van ieder mens wordt bepaald door wat we voor anderen betekenen. Present put inspiratie uit de christelijke traditie, waarin deze waarden centraal staan. We werken met en voor iedereen, ongeacht levensovertuiging. We brengen mensen die willen geven in contact met mensen die hulp goed kunnen gebruiken. En zo bouwen we mee aan een leefbare Achterhoek waarin ieder mens belangrijk is. Authentiek Noaberschap in een nieuwe, eigentijdse jas.

Zie ook: https://stichtingpresent.nl/bronckhorst

Meer weten? Neem contact op met de Goede Doelen, en voor onze activiteiten met bronckhorst@lions.nl