Landelijke actie tegen hersenstamkanker

Kennen jullie Tijn nog, die bij de acties van Serious Request de nagels van duizenden Nederlanders lakte? Tijn leed aan ‘hersenstamkanker’.

Dit is een ongeneeslijke ziekte, zoals Tijn helaas zelf moest ondervinden. Al eerder, in 2007, overleed Semmy hier ook aan.

Na zijn overlijden namen Semmy’s ouders het initiatief om de Stichting Semmy op te richten die geld inzamelt voor de strijd tegen hersenstamkanker bij kinderen.

Onze landelijke actie sluit hierop aan.

In vervolg op Serious Request heeft Tijn, die in 2017 overleed, als ambassadeur van Stichting Semmy ook geld opgehaald met nagellak-acties voor onderzoek naar hersenstamkanker.

Lionsclub Bronckhorst heeft ervoor gekozen om de sportclubs in de gemeente te benaderen en vraagt alle sportieve kinderen in de leeftijd vanaf 8 jaar, om in navolging van Tijn nagels te gaan lakken.

Daarvoor hebben wij de medewerking van de sportclubs nodig. Wij nemen contact op met de leiding om te vragen de kinderen te enthousiasmeren om, net als Tijn, nagels te lakken voor € 1,- per nagel.

Lionsclub Bronckhorst zorgt voor de nagellak, een instructiebrief en folders.

De actie vindt plaats rond 12, 13 en 14 april. Ruim voordien krijgt u de materialen. Ook spreken we met u een dag af om de pot met geld weer op te halen (met bijgeleverde intekenlijst).

Mogen wij op uw medewerking rekenen?

Wilt u ook instappen in deze actie, neem contact op met Hannie Zweverink via thyra16hannie@gmail.com

De volgende clubs hebben inmiddels hun medewerking toegezegd:

Gymnastiekvereniging Achilles Hengelo Gld: nagellak actie door 45 kinderen in de weken voorafgaand aan 14 april.

Feelgood club Aerofitt ondersteunt de actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersenstamkanker.

Op 2 april wordt in Zelhem en op 5 april in Hengelo Gld, een dansmarathon georganiseerd.

Kinderen proberen om 1,5 uur non stop te dansen en worden daarvoor gesponsord door familie, virenden en bekenden.

Op 26 mei organiseert handbalvereniging Quintus de jaarlijkse Quintus loop.

Diverse kinderen gaan nagels lakken bij de lopers en hun supporters.

Deze opbrengst gaat ook naar de Stichting Semmy.

Afbeeldingsresultaat voor logo pax hengelo

Voerbalvereniging Pax organiseert in actie in de maand mei icm de opening van het pannaveldje.

Logo Dash

Volleybalvereniging Dash uit Vorden heeft besloten mee te werken aan de actie.

Zij gaan vanaf 7 mei met ± 60 kinderen nagels lakken.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

De leden van Badmintonclub Steenderen gaan binnenkort nagels lakken.

Meester Mokka uit Doetinchem, de winkel voor kinderboeken, kado's en koffie,

gaat op Koningsdag nagels lakken. Voor de winkel komt een tafel waar de kinderen

van de ondernemers nagels gaan lakken van bezoekers aan Koningsdag.

Zij hebben overal "lak aan" dus de bezoekers zijn vrzekerd van de mooiste nagels.